Selecteer een pagina

Welk boek las jij voor het eerst over de Wet van Aantrekkingskracht? Weet jij nog hoe enthousiast je werd bij de gedachte dat jij slechts met het sturen van je gedachten alles kon bezitten wat je ooit voor (on)mogelijk hield? Voor mij was dat de release van de film ‘The Secret’, zoals voor zovelen denk ik. En het aansluitende boek dat nog een stapje verder ging. Er kwam iets in me los, een gevoel dat alles wat ik ooit gelezen had op zijn plek viel. Opeens kwamen alle spirituele lessen die ik leerde vanuit de ‘Paravisie’ (ken je dìe nog?) en boeken die bij ons in de kast stonden bij elkaar. Boeken van bijvoorbeeld Wayne Dyer, maar in het bijzonder Joseph Murphy las ik opeens in een heel ander daglicht. Ik snap dat dit moeilijk voor te stellen is, maar dit was de tijd ZONDER internet. Papieren boeken, luisterboeken via cassettes en tijdschriften die maandelijks te koop waren.

 

Desillusie

Ik was direct geïntrigeerd! Ik moest dóen wat ik leuk vond, dénken wat ik leuk vond en vooral zo min mogelijk bezig zijn met de uitkomst. Het Universum zou alles wat ik me ooit zou wensen naar me toe brengen, zonder dat ik hier de ‘moeite’ voor moest doen die alle andere mensen wel deden. Begrijp me niet verkeerd, je voelt ook wel aan dat dit een beetje gekscherend bedoeld is. Wel wil ik ermee zeggen dat miljoenen mensen zich op één of andere manier geactiveerd voelden om meer met hun leven te gaan doen. Positief denken is immers vele malen gezonder en productiever dan negatief denken. Waarom blijven zovelen van ons dan gefrustreerd achter, omdat die ene ‘doorbraak’ zich nog niet heeft gepresenteerd? Ik kan me enorm goed voorstellen dat je enigszins gedesillusioneerd achter bleef. Verloren dromen, vertwijfeling; waarom werkt die sh** wel voor anderen, maar niet voor mij?!

 

Twijfel

‘Er moet iets zijn wat ik niet goed doe’, zal je misschien gedacht hebben. Nog een keer de docu kijken, nog een keer het boek lezen. Op internet zoeken, ‘wat heb ik gemist, dat iedereen me succesverhalen vertelt en die van mij zijn in geen velden of wegen te bekennen..’ Je kent ze wel, die mooie foto’s van guru’s met hun Roll’s Royces, Ferrari’s en Lambourghini’s. De mensen die het gemaakt hebben, door simpelweg hun gedachten te veranderen en als een wonder kwam alles naar ze toe. In plaats van dat zij je tot resultaten brengen, wordt jouw vertwijfeling alleen maar groter. Hoe ik dat weet? Omdat ik het zelf meegemaakt heb. En hoe stom voel je je, wanneer je anderen vertelt over jouw nieuw verworven waarheid, terwijl je na maanden nog steeds op je eerste succes moet wachten?

 

Mijn grootste resultaat

Sinds 2006 hou ik mezelf grote resultaten voor. Ben op internetradio uitgenodigd voor mijn verhaal en bouwde mijn eerste (zeer beperkte) website en mocht mijn eerste coachingsessie doen. Ik was ‘over the moon’, kan ik je vertellen. Ondertussen was ik een echte familieman. Gezellige dingen doen, lol maken en geniet met mijn vrouw met wie ik inmiddels 26 jaar mijn leven deel. De dingen zouden immers door slechts mijn gedachten te veranderen, probleemloos tot me komen. In de tussentijd verheugden we ons al jaren op een kind. We waren, zoals gezegd, al jaren bij elkaar. Vanaf mijn 19de om precies te zijn. Na 7 jaar proberen en alles aan het lot over te laten, was onze grens bereikt. Niet in frustratie, maar we beseften ons hulp nodig te hebben. Op dat moment woonden we in Amsterdam en hadden een afspraak gemaakt bij het AMC. Om te helpen startten de (ongemakkelijke) onderzoeken. Ik in een kamertje apart, niets aan de verbeelding overlatend, zij in een kamertje apart, waarvan we ook wel weten hoe dat gaat. Uitslag? Niks aan de hand, mooie timing, morgenochtend vroeg, doen wat je moet doen en meteen hiernaartoe (het AMC) komen. In die dagen hebben we onder een microscoop gezien hoe alles beweegt. Goeie hoop natuurlijk en super spannend. Ik weet nog hoe ik dacht, terwijl ik in de auto vanuit mijn werk naar huis reed: ‘wanneer dit is gelukt, kan ik alles manifesteren wat ik me ooit gewenst heb’. De dag van de test, zou het gelukt zijn? ’s Ochtends vroeg de test gedaan…negatief. Verdrietig, maar in acceptatie samen in slaap gevallen. Na een uur of twee word ik wakker, check meteen de test, geen idee waarom. …Positief…. ….Positief???…. …Positief!!! Ik maak mijn vrouw wakker en ongeloof en blijdschap vermengen zich met elkaar… Inmiddels zijn we ouders van een lieve dochter van 10 jaar oud.

 

Onoverwinnelijk

Wat gaat er door je heen, wanneer jouw grootste wens werkelijkheid wordt? Je kunt de wereld aan. Hoe moeilijk kan nu de rest nog zijn? Nou…best lastig. Jouw energie over ieder onderwerp blijft daar waar je het voor het laatst gelaten hebt. Wat bedoel ik daar nou precies mee? Er is een mate van loslaten nodig om tot je te laten komen wat je werkelijk wenst. Ik zal je proberen een ander voorbeeld te geven. Hoe moeilijk kan het zijn, om een succesvol coach te worden, wanneer je je grootste wens hebt gemanifesteerd? Het vereist een totaal andere skillset. Je zal worden geconfronteerd met totaal andere beperkende overtuigingen. Schrijf ik wel goed genoeg? Is mijn kennis wel groot genoeg? Mag ik mezelf een expert noemen? Heb ik genoeg te bieden? Durf ik in de spotlight te gaan staan? Onoverwinnelijkheid op één vlak. Kan nog steeds twijfel laten bestaan op een ander vlak. Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op het realiseren van een specifieke wens. Kijk maar eens om je heen, niet alle rijke mensen hebben ook waardevolle relaties om zich heen. Niet alle arme mensen hebben een emotioneel armoedig bestaan. Het is de kunst om te achterhalen wat jouw specifieke belemmering is om een bepaalde manifestatie te bewerkstelligen.

 

De diepste spirituele reis

Zoveel ‘zoekers en brengers van het licht’ veroordelen de Wet van Aantrekkingskracht als een egoïstische en zelfzuchtige manier om aardse zaken te verzamelen. Hoewel ik daar een totaal andere mening over heb, snap ik die overtuiging wel. De manier waarop de Wet zo vaak gepresenteerd wordt, is de belichting van het feit dat je alles kunt bezitten wat je je ooit gewenst hebt. Waarmee het dus handig op een diepgewortelde wens van zovelen inspeelt. Echter, dit heeft niets met de Wet zelf te maken, eerder met een manier om de werking van de Wet aan de man te brengen. Wie wil er nou niet eenvoudig en snel rijk worden? Wanneer jij gaat begrijpen, welke invloed jij hebt op de uitkomsten in jouw leven, des te sneller jij gaat inzien waar jouw beperkende gedachten liggen. En als je daarbij gaat begrijpen, dat jij met al jouw overtuigingen onderdeel uitmaakt van een collectief bewustzijn dat deel uitmaakt van de situaties die zich op het wereldlijke niveau openbaren, dan pas snap je, dat alles wat jij doet, denkt en voelt direct bijdraagt aan het Universum als geheel.

 

Geniet ten volle van je reis. Een leven van wensen, contrast en realisatie. Terug naar je gevoel, geleid door intentie en intuïtie. Zowel zakelijk als persoonlijk. Er is geen onderscheid. Alles hangt samen in een samenhangend en liefdevol Universum.